Albania construiește un nou aeroport

30.8.2023

Locația de vacanță, care a câștigat popularitate datorită ofertelor sale ieftine și a plajelor frumoase, va deveni mult mai accesibilă pentru turiști.

Albania construiește un nou aeroport

Riviera spaniolă câștigă popularitate!

Acest loc de vacanță a câștigat popularitate datorită ofertelor sale ieftine și plajelor frumoase, iar acum va deveni mult mai accesibil pentru turiști. Un nou aeroport internațional este în curs de construcție în Vlora, care va atrage mii de turiști.

Vlora face parte din Riviera albaneză, unde se îndreaptă zeci de mii de turiști în acest an. Până acum, centrul și sudul Albaniei au fost mai puțin accesibile, deoarece singurele două orașe cu zboruri internaționale sunt Tirana și Kukës, în nord. Noul aeroport va permite turiștilor să zboare direct către coasta Albaniei și stațiunile de la Marea Adriatică, ceea ce va stimula turismul.

Aeroportul Vlora este așteptat să primească zboruri directe din întreaga lume, sporind accesibilitatea și creând în același timp mii de noi locuri de muncă. Tarifele aeriene ar putea scădea, iar aeroportul ar deveni o poartă turistică cheie pentru regiune. Aeroportul internațional Vlora este programat să se deschidă în aprilie 2024, ceea ce va face vacanțele pe Riviera albaneză mult mai plăcute.

Noul aeroport în valoare de 100 de milioane de euro va avea o pistă de doi kilometri și va gestiona până la două milioane de pasageri pe an. Deși au existat îngrijorări cu privire la apropierea sa de laguna protejată Narta, unde trăiesc mii de specii de animale, localnicii speră că aeroportul va stimula turismul în Albania.

Riviera albaneză câștigă popularitate datorită plajelor sale exotice și a prețurilor scăzute. Prețurile la hotel încep de la 20-22 de euro, berea costă 1,30 euro, iar o masă principală la restaurant poate fi servită cu 7-8 euro. Un kilogram de roșii poate fi cumpărat cu 1,10 euro, iar un cappuccino costă aproximativ 1,40 euro.