Un nou port de agrement pentru iahturi în Albania

21.8.2023

Durrës Yachts & Marina ar putea fi cel mai mare port de agrement pentru iahturi de lux din Marea Mediterană.

Un nou port de agrement pentru iahturi în Albania

Durrës Yachts & Marina este gata să devină cel mai mare port de agrement pentru superyate din Marea Mediterană!

Durrës Yachts & Marina ar putea fi cel mai mare port de agrement pentru iahturi de lux din Marea Mediterană și va fi construit în orașul albanez Durrës. Durrës Yachts & Marina va redefini stilul de viață de lux, găzduind în același timp unele dintre cele mai mari iahturi din flota mondială.

.

Compania privată de investiții și dezvoltare Eagle Hills, cu sediul în Abu Dhabi, se află în spatele proiectului. Mohamed Alabbar, președintele companiei, a declarat: "Acest proiect reprezintă apogeul vieții de lux, aducând în același timp noi investiții uriașe, infrastructură și oportunități de creștere pe termen lung în Albania."

.

În plus față de portul extins, dezvoltarea urmează să includă 12.000 de locuințe portuare de lux, concepte unice de cumpărături și restaurante, parcuri și spații deschise, hoteluri de lux somptuoase, cluburi de sănătate și spa-uri de clasă mondială, cluburi exclusiviste pe plajă și în port, precum și un terminal pentru nave de croazieră internaționale, primul de acest tip de pe coasta Albaniei.

.

Orașul Durrës este situat la 34 km de capitala Albaniei, Tirana, iar istoria sa datează din anul 627 î.Hr. Fiind deja sediul celui mai mare port din Albania, construcția portului are loc într-un oraș care nu este străin de călătoriile pe mare. Proiectul va combina istoria fascinantă a orașului Durrës cu sectorul de lux pentru a crea o destinație de coastă emblematică pentru navigatori.

.

Se așteaptă ca Durrës Yachts and Marina să fie unul dintre cele mai ecologice orașe noi din lume. Acesta este rezultatul unei planificări și al unui management urban atent, care încorporează practici ecologice, spații verzi și tehnologii inteligente care reduc poluarea aerului și emisiile de dioxid de carbon, îmbunătățesc calitatea aerului și protejează resursele naturale. În plus, infrastructura din cadrul dezvoltării va include gestionarea energiei, a apei și a traficului.

.

În 2020, guvernul albanez a adoptat o strategie ambițioasă de transport maritim care include un plan de investiții solide pentru a consolida și îmbunătăți infrastructura portuară din întreaga țară. Strategia noastră are în vedere mutarea traficului de marfă în afara zonelor urbane și transformarea portului orașului într-un port de lux pentru navele de croazieră și servicii turistice de înaltă clasă. Prin conversia portului existent și construirea de noi facilități în Porto Romano, creăm două porturi sub o singură autoritate portuară, în conformitate cu cele mai bune practici de dezvoltare portuară din Europa de Nord și de Vest.

.