Bulgaria este membră a spațiului Schengen?

8.11.2018

Parlamentul European solicită ca Bulgaria și România să fie admise în spațiul Schengen. Ambele țări au îndeplinit condițiile de aderare încă din 2007. Aflați mai multe despre aderarea lor la Schengen.Parlamentul European solicită admiterea Bulgariei și a României în spațiul Schengen. Ambele țări îndeplinesc condițiile de aderare din 2007. Aflați mai multe despre aderarea lor la Schengen.

Bulgaria este membră a spațiului Schengen?

Parlamentul European solicită miniștrilor UE să accepte rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen. Ambele țări sunt membre ale Uniunii Europene din 2007 și îndeplinesc de mult timp toate condițiile pentru aderarea la Schengen, însă rămân în afara zonei de liberă circulație. Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European subliniază că toate statele membre ale UE ar trebui să se bucure de aceleași drepturi și beneficii pe care le oferă spațiul Schengen.

Spațiul Schengen permite cetățenilor statelor membre să călătorească liber între țări, fără a fi nevoie de controale la frontieră. Admiterea Bulgariei și a României ar consolida libera circulație a persoanelor, ar facilita comerțul și ar aduce beneficii economice și sociale suplimentare nu numai acestor țări, ci și Uniunii Europene în ansamblu.

Sursa: https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/239511-bulharsko-a-rumunsko-by-se-melo-stat-cleny-schengenu-zada-europarlament/